Aliments del Territori i Tu Fires i congressos Lleida Lleida

Prop d’una vintena d’activitats en tres estands diferents

DIVENDRES, 17 DE GENER

MATÍ
10.00 – 11.20 h Taller gastronòmic per a infants, amb el plat i recepta: “Bastonets de pa amb olives i oli verge extra de les Garrigues”, a càrrec dels alumnes de l’Escola Joan XXIII (les Borges Blanques), de la DOP Les Garrigues i del Petit Complet.

11.20 – 12.40 h Taller gastronòmic per a infants, amb el plat i recepta: “Bastonets de pa amb olives i oli verge extra de les Garrigues”, a càrrec dels alumnes del Col·legi Mare de Déu del Montserrat (les Borges Blanques), de la DOP Les Garrigues i del Petit Complet.

13.00 – 14.00 h Tast i degustació de la cervesa artesana Neven The Green Beer, primera cervesa al món elaborada amb extracte d’olives, i licor de crema KILATO amb base d’olives i fulles d’olivera, a càrrec d’Ivan Caelles (Sant Martí de Barcedana – Gavet de la Conca).

TARDA
17.00 – 18.00 h Taller d’oli d’oliva verge extra arbequina de conreu ecològic i presentació de sabons ecodetergents artesans Agalla Natural, a càrrec de Dolors Català, d’Oli Cimal (Arbeca).

18.00 – 19.00 h Degustació artesana del Montsec: Maridatge de formatges de Pallars i mel crua del Montsec, a càrrec d’Iban Campos, de Formatges de Pallars (Casa Miravet) – Talarn.

19.00 – 20.00 h Tast i degustació dels vins ecològics El Niu (blanc), Vol d’ànima (rosat) i El Molí (negre), a càrrec de Laia Balcells, del celler Raimat.

 

DISSABTE, 18 DE GENER

MATÍ
11.00 – 12.00 h Taller de tast d’oli, a càrrec del Centre de la Cultura de l’Oli de Catalunya (la Granadella).

12.00 – 13.00 h Com elaborar unes postres de músic. Recepta tradicional amb fruits secs variats de Frisal (les Borges Blanques) i licor artesanal de Gabarró i Feixa (Fulleda), a càrrec de Dani Miquel, de Bo de Shalom.

13.00 – 14.00 h Taller de tast d’oli verge extra ecològic i biodinàmic, a càrrec de Neus Costa, d’Oli Cometes (La Pobla de Cérvoles – Cervià de les Garrigues).

TARDA
16.30 – 17.00 h Acte de lliurament de la 13a campanya conjunta de dinamització comercial i territorial de la Xarxa de Barris Antics amb projectes.

17.00 – 18.00 h Degustació de diferents panadons artesans, a càrrec d’Albert Porté, de Lo + Bo de Lleida (Mollerussa).

18.00 – 19.00 h Tast i degustació de productes elaborats artesans i naturals: embotits, pa de fetge, etc., a càrrec de Marta Serradell, de Xolís d’Adons (Adons).

19.00 – 20.00 h Tast i degustació de vins, a càrrec de Joan i Alba Penella, del celler Matallonga (Fulleda).

 

DIUMENGE, 19 DE GENER

MATÍ
10.30 – 12.00 h Tast guiat i maridatge de pa de ronyó amb els olis guanyadors de la Fira de l’Oli 2025, a càrrec de Manel Llaràs, del Forn i Pastisseria Llaràs (Lleida) i forners productors de pa de ronyó de les Garrigues.

12.00 – 13.00 h ‘Net de Gluten i Ple de sabor’ – Productes artesanals sense gluten, a càrrec de Montse Fabrés, de l’obrador Davantal Net de Gluten (el Palau d’Anglesola).

13.00 – 14.00 h Tast i degustació dels vins guanyadors del concurs DO Costers del Segre 2024: Tros del Tossal del Celler Cérvoles (La Pobla de Cérvoles), Missenyora de la Cooperativa l’Olivera (Vallbona de les Monges) i Nena de la Vinya Els Vilars (Arbeca), a càrrec de Dani Miquel, de Bo de Shalom.

TARDA
17.00 – 17.45 h Maridatges de dolços i salats, a càrrec de Montse Llort, de Cal Senzill (Bellpuig).

17.45 – 18.30 h Tast guiat i degustació de tapes: bolets amb escabetx; tartaleta amb paté d’albergínia adornada; vaset amb formatge cremós, melmelada de poma i cruixent de pernil; crostons amb tomata natural i secallona; i melmelada de taronja amb xocolata, a càrrec de Jaume Espart i Lídia Fernández, de Mos de Tros (Vallverd).

18.30 – 19.00 h Tast d’olis d’oliva verge extra AOP les Garrigues maridat amb productes de proximitat, a càrrec de Blanca Casañola, de Cuadrat Valley (l’Albagés).

19.00 – 20.00 h Tast i degustació de plats elaborats pels cuiners/xefs dels restaurants amb el nou distintiu Restaurant Verge Extra i participants de la Mostra Gastronòmica de les Garrigues: Cafè Terrall Restaurant (les Borges Blanques) amb Jaume Culleré; Hostal Benet (les Borges Blanques) amb Xavier Benet; i els Fogons de la Carme (Cervià de les Garrigues) amb J. Miguel Guilarte.

Productors

Productors

Producte

Producte

Vídeos

Vídeos

Notícies

Notícies