Aliments del Territori i Tu Fires i congressos Lleida Lleida

Balaguer obre la Fira Q amb la vista posada en “l'excel·lència”

01/05/2022

Un centenar d'expositors participen al certamen

Després de dos anys sense celebrar-se de forma presencial, Balaguer va inaugurar ahir una altra edició de la Fira Q, un certamen en el que participen un centenar d'expositors.

El paer en cap de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, va afirmar que el certamen multisectorial es planteja com una fira de "l'excel·lència".

La inauguració de la Fira Q va anar a càrrec del director general de Comerç, Jordi Torrades, que va fer el recorregut per la fira acompanyat per Vidal i per la corporació municipal, a més del delegat d'Empresa, Vidal Vidal, i altres alcaldes i càrrecs públics de la Noguera.

En aquest sentit Vidal va dir que les fires són una bona manera de "copsar" les possibilitats de la ciutat, a més de les "preocupacions• de les persones que hi participen. Sempre, va afegir, basat en "excel·lència" per la que aposta aquest certamen, tant a nivell de disseny com de la multiplicitat d'activitats que s'organitzen durant la fira.

El paer en cap també va celebrar que la fira pugui tornar al seu format presencial (després de dos anys de certàmens telemàtics a causa de la pandèmia) perquè va dir que és així com es pot establir el contacte entre el públic i els expositors. El producte de praxi-mitat, els sectors de l'habitatge i la construcció, el comerç i els serveis, la restauració i foc i i el sector de l'automoció (que compta amb una carpa paral·lela al pavelló) són els principals protagonistes d'aquesta fira multisectorial.

Per posar en valor els productes del territori la Diputació de Lleida, a través del programa Ali-ments del territori i tu, organitza diverses accions promocionals que van a càrrec dels diversos productors de la comarca de la Noguera.
Com també ja és habitual la Fira Q, compta amb la Mostra de Coques de Recapte i de Samfaina de la Noguera, un certamen que organitza la Societat Gastronòmica i Cultural del Comtat d'Urgell amb una molt bona acollida i que compta amb un total de 16 forners.

Una de les novetats d'enguany és la celebració de la jornada Eficiència energètica i energies renovables, liderada pel projecte del CEI i la Diputació de Lleida. En paral·lel també hi ha desfila-des de moda a càrrec dels establi-ments de la capital de la Noguera. Enguany també es compta amb una ludoteca.