Aliments del Territori i Tu Fires i congressos Lleida Lleida

Benvinguts a pagès convida tot l'any a conèixer on i com es fa el que mengem  

19 de març

19/03/2024

 

Cal Valls, de Vilanova de Bellpuig, ha estat aquest tarda a la Fira de Sant Josep per compartir la seva experiència dins del projecte Benvinguts a pagès, la iniciativa que va néixer el 2016 per tal de donar a conèixer els productors agrícoles, ramaders i pesquers de Catalunya que volen obrir les portes de casa seva per a mostrar el seu treball al camp, la pastura, la granja, l’obrador o el mar.

Cal Valls és una explotació familiar pionera a l'Estat en l'agricultura ecològica, que ha participat en totes les edicions. En Dani Valls ha explicat que el projecte cada any atrau a mig centenar de persones a visitar l'horta, els hivernacles i l'obrador on els mateixos productors fan llegums cuits, melmelades, conserves vegetals, salses i sucs amb les hortalisses, verdures i fruites que han collit a pocs metres de distància.

Montserrat Costafreda, de Prodeca (Promotora dels Aliments Catalans, empresa pública de la Generalitat), ha participat en la sessió a l’estand d’”Aliments del Territori i tu” i ha explicat que Benvinguts a Pagès és una oportunitat única de descobrir qui, on i com es fa tot allò que acaba cada dia als nostres plats, i també d'adquirir aliments frescos i de proximitat de la màxima qualitat directament de les mans de les persones que els fan possibles.

Els diversos centenars de productors participants escampats per tot el país es poden visitar, prèvia reserva, durant La Festa, un cap de setmana de portes obertes gratuïtes que enguany tindrà lloc els dies 1 i 2 de juny, però des de  2021 s'ha incorporat una oferta sostinguda al llarg dels cinquanta-dos caps de setmana de visites de pagament a diverses explotacions, que inclouen un taller experiencial.

L’oferta de visita als productors agroalimentaris, adreçada als públics al públic familiar, sènior, foodie i jove, es complementa amb la d'altres agents turístics (restauradors, hotelers i promotors d’altres activitats) que contribueixin a difondre els productes de proximitat de la nostra terra.

 

 

Nom: Prodeca i Cal Valls, de Vilanova de Bellpuig

Lloc: Fira de Sant Josep de Mollerussa

Data: 19 de març