Aliments del Territori i Tu Fires i congressos Lleida Lleida

Cal Quitèria i Lo Vilot d'Almacelles demostren que els formatges també mariden perfectament amb la cervesa

19 de març

19/03/2024

Sempre s'ha considerat que els vins negres eren el que millor acompanyava els formatges. Però aquests productes làctics també poden maridar perfectament amb una bona cervesa artesana. Així ho han demostrat Carles Pàmpols, un dels fundadors de Cal Quitèria, Formatges de Ponent, i la Quiònia Pujol, de Cerveses Lo Vilot, uns veïns molt ben avinguts: les dues empreses es troben separades per tot just cinc-cents metres a Almacelles, i fa temps que col·laboren per a complementar mútuament els tastos que ofereixen als seus visitants.

La formatgeria ha aportat al maridatge tres de les seves creacions, que han combinat amb altres tantes cerveses. Els assistents han pogut gaudir de les perfectes combinacions d'un formatge de llet de cabra crua curat (més de 60 dies) amb una cervesa torrada, d'un semicurat de pell florida tipus garrotxa amb una aromàtica IPA (India Pale Ale, d'estil anglès) i d'un formatge tendre amb espirulina (una alga considerada un superaliment) produïda al mateix poble amb una cervesa sense alcohol amb un toc de llimona.

Els dos productors d’Almacelles també tenen en comú que completen al cent per cent el cicle d'elaboració de les seves especialitats: a Cal Quitèria conreen els farratges que mengen les seves cabres de les races florida i murciano-granadina, n'obtenen la llet i en fan formatges. A Lo Vilot  tenen els seus propis cultius d'ordi i blat, els malten ells mateixos, i també produeixen el llúpol, i amb tots aquests ingredients fan les seves cerveses, que a més són de producció ecològica.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha agraït a productors i entitats col·laboradores la seva feina i la seva implicació per portar a terme, un any més, les demostracions en aquest espai d'"Aliments del Territori i tu". A més, ha manifestat l'aposta ferma i continuada de la Diputació per donar suport al món de la pagesia i a la promoció dels productes de proximitat.  

 

 


Nom: Cal Quitèria, Formatges de Ponent i Cerveses Lo Vilot 

Lloc: Fira de Sant Josep de Mollerussa

Data: 19 de març