Aliments del Territori i Tu Fires i congressos Lleida Lleida

Comercialitzen més de 80.000 calçots cuits a la setmana a Ponent.

15/02/2022

Una empresa de Castellnou de Seana confia vendre'n 1,5 milions enguany.

Poder menjar calçots recent cuits a casa sense necessitat d'haver d'encendre el foc ni d'embrutar-se les mans. Aquesta és la "comoditat" que ofereix el Rebost de Ponent, una empresa de Castellnou de Seana (Pla d'Urgell) nascuda fa set anys i que, des de llavors, ha vist com la demanda d'aquesta ceba no ha parat de créixer i de guanyar adeptes. cada cap de setmana couen i comercialitzen uns 80.000 calçots, a més de la seva respectiva salsa, que es venen a totes les comarques de Ponent i, des d'aquest any, també als punts de venda que han habilitat a Igualada i Manresa. A més, des de fa tres anys també compten amb restaurant propi. Amb tot, aquesta temporada que esperen vendre 1,5 milions de calçots cuits.

El Rebost de Ponent té unes 10 hectàrees de terreny dedica-des al cultiu d'aquesta ceba dolça. El seu copropietari, Jordi Llanes, ha explicat que enguany han plantat tres milions de calçots, del quals n'esperen vendre la meitat ja cuits, uns 1,5 milions. A més, quan ho necessiten també en compren i ven en a diferents proveïdors locals. "Anem al 100%, cada setmana fem més calçots i batem rècords", explica Llanes.

De fet, els mesos de febrer i març és quan més demanda tenen i, a banda, també han notat la fi de la limitació de les reunions a 10 persones, ja que ara hi tornen a haver comandes més nombroses tant per emportar com al restaurant. l'èxit del Rebost de Ponent, segons Llanes, és que ofereix "comoditat". "Ho hem fet còmode perquè a tothom que li agradin els calçots se'ls pugui menjar a casa", explica