Aliments del Territori i Tu Fires i congressos Lleida Lleida

dVins tanca una exitosa edició amb 51.000 degustacions i més de 5.000 visitants

28/05/2024

Dissabte va tenir lloc a Agramunt la desena edició de dVins, la 10a Mostra de Vins i Caves de proximitat, amb una valoració molt positiva per part dels organitzadors, l'Associació Cultural, Recreativa, Festa, Gastronomia i Cultura d'Agramunt i comarca.

El director de dVins, Jordi Figuera, s’ha mostrat molt satisfet de la participació d’enguany que “ha superat la de l’any passat, ja que més de 5.000 persones han passat per la mostra on s’han servit 51.000 degustacions, un 13% més que la darrera edició”, ha comentat. Pel que fa als expositors, “ens han manifestat la seva satisfacció pel desenvolupament d’una edició que qualifiquen d’excel·lent”, ha assegurat. Cal recordar que han participat una quarantena d'estands —26 de vitivinícoles i 12 de gastronòmics— on el públic assistent ha degustat els vins dels cellers principals de la DO Costers del Segre i DO Cava, com també productes gastronòmics de proximitat de l'Urgell i la Noguera. “En total han estat 150 referències diferents de vins i caves a l'abast del públic assistent, i una dotzena de productors que ens han ofert, a més de vins i caves, xocolata, carns, fideus, arrossos, tapes, etc. ”, ha afegit Figuera.

També ha tingut força participació la celebració de 8a Ruta enològica-cultural, una proposta que consisteix a visitar quatre llocs emblemàtics del patrimoni local on es realitzen maridatges de vins i gastronomia de productors d’Agramunt. Enguany, els indrets que s’han visitat han estat escenaris en temps passats de crims, joc i històries escabroses. 

A més de la presentació del nou vi del Celler Matallonga 'Quatro Dimonis' –negre Syrah, 100%–, dVins ha gaudit de música en directe amb l’actuació del grup de folk La Catxibanda i el concert de Pink Goats, i també de l'espectacle Entreteles –teles acrobàtiques–.

 

 

 

Nom: dVins

Lloc: Agramunt

Data: 25 de maig