Aliments del Territori i Tu Fires i congressos Lleida Lleida

El Dien de Vallfogona de Balaguer proposa la seva cuina d'autor Slow Food i Km0 amb carn de porc de Baró Germans

19 de març

19/03/2024

 

La cuina de proximitat no té per què renunciar als plats i sabors procedents d'altres cultures llunyanes. Ho té molt clar n'Enric Milà, del restaurant El Dien de Vallfogona de Balaguer, que aquest migdia ha clos la sessió matinal de les demostracions culinàries a l’estand d’”Aliments del Territori i tu”.

El restaurador ha preparat un brioix (especialitat francesa) de secret 'pulled pork' (porc esqueixat) cuit a baixa temperatura amb xipotle (un xili fumat mexicà), col llombarda confitada i brots de remolatxa.

Fidel a la seva filosofia de treballar amb productes de proximitat, Milà ha preparat el plat emprant carn de porc de Baró Germans, empresa familiar de tercera generació de Balaguer que fa els seus propis pinsos cent per cent vegetals sense cap mena d'additius, cria els animals, els engreixa i els escorxa.

Al restaurant El Dien, distingit amb els segells Slow Food i Quilòmetre Zero, Enric Milà adquireix directament els ingredients a productors de la zona, i fins i tot conrea alguns d'ells en una horta pròpia d'una hectàrea de producció ecològica. 

Amb ells fan una cuina d'autor que posa al dia les receptes tradicionals del territori i ofereix als seus clients un menú degustació sorpresa, que depèn cada setmana del que hagin aportat els proveïdors.

Aquesta acció ha comptat amb la col·laboració de Gastroteca.cat, una eina que recolza la comercialització dels aliments locals; un canal interactiu al servei dels consumidors, dels professionals del sector (productors, elaboradors, artesans alimentaris, distribuïdors, xefs, gastrònoms, promotors del turisme gastronòmic...) i de les entitats que treballen al voltant dels nostres productes.

  

 

Nom: Restaurant El Dien i Baró Germans + Gastroteca.cat

Lloc: Fira de Sant Josep de Mollerussa

Data: 19 de març