Aliments del Territori i Tu Fires i congressos Lleida Lleida

El Pla d'Urgell presenta les seves delicadeses a la Fira de Sant Josep de Mollerussa

19 de març

19/03/2024

 

La més petita de les comarques de les Terres de Lleida pot competir en igualtat de condicions amb territoris molt més extensos a l'hora d'ofertar aliments i receptes de la màxima diversitat i qualitat. Així ha quedat palès a la sessió de tarda de la darrera jornada de la fira de Sant Josep, amb una àmplia representació dels seus productors.

Codonyat i melmelada de poma de Productes Naturals Capell, de Bellvís; nous de Nous Panadés del Poal, i formatges de la formatgeria Camps, del Palau d'Anglesola, han fet les delícies dels assistents a la presentació, que han acompanyat els productes amb vermuts de Vermouth Marnuthem, de Bell-lloc d'Urgell, pensats per a poder maridar.

Capell, que acumula ja tres dècades de trajectòria elaborant conserves amb els seus propis conreus, ha presentat el seu codonyat –cultivat ecològicament i fet amb menys sucre– i la seva melmelada sense cap conservant ni additius.

Nous Panadés conrea tres varietats: la chandler, la howard i la serr, obtingudes a les seves 32 hectàrees de nogueres.

Camps, que des de fa 24 anys elabora un ampli ventall de formatges de cabra, ovella i vaca, n’ha presentat un de llet crua d’ovella, amb dos períodes de maduració.

La firma Marnuthem ha presentat dos dels seus vermuts, un blanc i un rosat, i intenten respectar al màxim el vi que n'és la base, elaborant uns productes amb menys alcohol i la quantitat justa de botànics, que donen com a resultat un buquet molt particular. Un d'ells, el macabeu 100%, va aconseguir el guardó de millor semisec l'any passat als World Vermouth Awards de Londres.

 

 

Nom: Productes Naturals Capell, Nous Panadés, Formatges Camps i Vermouth Marnuthem

Lloc: Fira de Sant Josep de Mollerussa

Data: 19 de març