Aliments del Territori i Tu Fires i congressos Lleida Lleida

Els fruits viatgen directe a casa, sense fer escala

31/05/2022

Sindicats i organitzacions impulsen diverses iniciatives per tal que el producte arrelat al territori arribi a domicili

Els mateixos pagesos i elaboradors han desenvolupat iniciatives per facilitar la compra directa dels seus productes. Un exemple és Pagesia a Casa, impulsat per Unió de Pagesos. Els adherits, una cinquantena a Lleida, posen a l’abast del consumidor més de 90 productes com ara fruita, verdura, carn, flor i planta ornamental i altres, com ara llet, mel, oli, ous, fruita seca, embotits, cerveses o vi.

Filosofia similar comparteix amb km0, fet al costat de casa, promogut per Asaja. En aquest cas, en comptes d’adquirir directament a l’agricultor o ramader, la compra es canalitza per la plataforma, fent una comanda que es lliura a casa.

A domicili també lliuren la vintena de productors lleidatans adherits a Productecoop, directe a casa, auspiciat per la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya. Mengem Garrigues, que distribueix més de 300 productes pel Segrià, el Pla d’Urgell, les Garrigues, l’Urgell, la Segarra i la Noguera, o bé l’associació de productors catalans de qualitat són altres iniciatives que han cobrat embranzida. Un punt més enllà va Territori de Masies, ja que cerca dinamitzar el Baix Solsonès amb pilars com la venda de proximitat.