Aliments del Territori i Tu Fires i congressos Lleida Lleida

Jordina Sánchez, de Bolets Peratxa d’Organyà, presenta tres plats elaborats amb gírgoles ecològiques dels seus vivers    

18 de març

18/03/2024

 

L’aventura de Jordina Sánchez, de Bolets Peratxa d’Organyà, va començar encara no fa un any, quan va crear la primera empresa a Catalunya a produir gírgoles ecològiques. Aquestes creixen en un substrat que no ha estat tractat amb pesticides ni adobs químics i per tant, són una veritable delicatessen dins del món dels bolets.

Sánchez ha presentat a la Fira de Sant Josep tres tastos de plats elaborats amb gírgoles de producció pròpia, com a ingredient protagonista. Un d’ells fet amb carabassa, fesols, ceba i gírgoles. Un segon tast ha estat un “saltejat” de gírgoles amb all i julivert, i una tercera proposta, el paté de gírgoles.

El públic ha pogut comprovar la versatilitat d’aquest bolet a l’hora de cuinar-lo i ha conegut algunes de les seves propietats: és ric en fibra, baix en calories i perfecte per a combatre el colesterol.

Bolets Peratxa, va ser l'empresa seleccionada de l'Alt Urgell per rebre un ajut  del Matchfunding Arrela’t Alt Pirineu i Aran, que fomenta el micromecenatge per a activitats econòmiques vinculades a les comarques pirinenques. La marca, a més de produir bolets ecològics, ha creat un lloc de treball per a una persona sorda, usuària de la llengua de signes catalana.

 

 

Nom: Bolets Peratxa, d’Organyà

Lloc: Fira de Sant Josep de Mollerussa

Data: 18 de març