Aliments del Territori i Tu Fires i congressos Lleida Lleida

La DOP Pera de Lleida preveu mantenir les vendes d'un milió de quilos tot i la menor producció

03/08/2022

Es un 27% inferior a la mitjana dels darrers 5 anys
 
La campanya de la pera es presenta amb un 30% menys de producció i amb una qualitat "una mica inferior", segons va detallar ahir Gerard Pujol, president de la DOP Pera de Lleida a l'entrega del premi 'Ets la pera' a Corbins.

Pujol va explicar que, tot i que la previsió de collita de pera catalana per aquest any és un 27% inferior a la mitjana dels últims 5 anys, la denominació d'origen "no es veu massa afectada perquè té una comercialització bastant estable i amb els cànons que tenim podem subministrar amb alta qualitat". En aquest sentit, va exposar que la pera de Lleida manté les seves previsions de vendes d'un milió de quilos. "la pera que va al mercat amb el segell de la DOP Pera de Lleida ja és una selecció del total de les peres i com cada any hi haurà un elevat percentatge e les peres que continuaran complint els exigents controls de calibre, duresa i dolçor que passa la DOP. Del total de les 600 hectàrees que tenim inscrites i dels més de 14 milions de quilos que produirien en un any normal, la quantitat potencial que podia acabar essent DOP era d'entre un 20 i un 30% i les vendes finals estan estabilitzades al voltant del milió de quilos".

Pel que fa a la calor, però, Pujol explica que la pera és un producte que l'aguanta bé i ajuda a que agafi sucre. Per tant, la calor dels últims dies li ha anat "relativament bé" i es pot comprovar com la part de la pera que li toca el sol està més vermellosa.

D'altra banda, Gerard Pujol va exposar, sobre els danys de les gelades, que no es volen veure "afectats per a què no puguem assegurar els quilos que collim" perquè "perdem capacitat d'as-segurança, perdem part del nostre potencial".