Aliments del Territori i Tu Fires i congressos Lleida Lleida

La Fira de la Camamilla i dels Tractors Antics reuneix 35 parades de productes de proximitat i 72 vehicles  

28/05/2024

 

Una inusual competició entre cotxes i tractors, batejada amb el nom Rurals contra urbanites, va ser un dels plats forts de la Fira de la Camamilla i dels Tractors Antics celebrada el passat diumenge a Linyola dins dels actes de la Festa Major. Enguany es commemoraven el 50è aniversari de la Festa de les Cassoles de Linyola, i es va retre homenatge als que l'han fet possible durant mig segle, i també els 125 anys d'una de les parelles de gegants del poble.

La novena edició de la fira, centrada per primer cop només en la plaça de Planell, va reunir 35 parades de productes alimentaris de proximitat i associacions locals, amb una àmplia gamma de propostes relacionades amb les plantes aromàtiques i medicinals i l'especial protagonisme de la camamilla d'aquesta població del Pla d'Urgell, representada a l'escut del municipi, on es recorda que farmacèutics alemanys la van considerar una de les millors del món.

La plaça estava envoltada per 72 vehicles de l'Associació d'Amics dels Tractors Antics de Ponent exposats, que posteriorment van desfilar per la vila. Altres activitats destacades de la jornada, que es va iniciar amb un esmorzar popular i una exhibició de patchwork, van ser, “amb força èxit, malgrat reunir a públics diferents”, segons comenta l'alcalde Xavier Alís, un combo protagonitzat per l'Escola de Música Municipal, una gincana de tractors amb exercicis d'habilitat i equilibri, i les proves de força d'aquests contra els automòbils de ciutat, desenvolupades a l'Era del Plans.




Nom: Fira de la Camamilla i dels Tractors Antics

Data: 26 de maig

Lloc: Linyola