Aliments del Territori i Tu Fires i congressos Lleida Lleida

La Fira Pallars Terra de Corder tanca amb un important èxit de públic i satisfacció per part dels participants

07/05/2024

Tremp ha tancat aquest diumenge una nova i exitosa edició de la Fira Pallars Terra de Corder, que durant els dos dies ha comptat amb un gran nombre de visitants i una bona sensació en general per part de tots els participants, segons fonts de l’Ajuntament trempolí. 

L’oferta de la fira ha tingut molt bona acollida i s’ha centrat principalment en productes vinculats al corder i l’ovella: formatges, pells, llana i especialment la carn de corder, que ha estat la gran protagonista de l’esdeveniment.

Cal destacar l’oferta gastronòmica de la fira, que es va concretar en tres propostes. D’una banda, l’Espai gormand on tastar l’oferta de vins i formatges presents a la fira durant tot el cap de setmana i on el dissabte a matí a més es podien tastar pinxos de corder elaborats pels carnissers locals.  D’altra banda, el Pallars food fest, que en aquesta edició ha crescut en restaurants participants i també en públic i vendes. I finalment, el dinar del producte estrella, el corder, que també ha crescut amb un total de 840 dinars servits, el 100% dels tiquets oferts. 

Les activitats gastronòmiques van incloure dues demostracions de cuina, una a càrrec del gastrònom i periodista Pep Nogué –que també va ser present a la Fira amb el seu programa l’Arca de Nogué d’El suplement de Catalunya Ràdio– i l’altra a càrrec del cuiner trempolí Llorenç Aguilar, del Cafè d’Espanya. També es va fer un maridatge dels formatges d’ovella presents a la fira amb vins del Pallars, conduït pel sommelier Jaume Gaspà.

Així mateix, la fira va comptar amb una mostra de vehicles i maquinària agrícola i amb la presència d’artesans i artesanes de la llana i la pell, que vam oferir demostracions i tallers per a tots els públics.

 

 

 

Nom: Fira Pallars Terra de Corder

Lloc: Tremp

Data: 4 i 5 de maig