Aliments del Territori i Tu Fires i congressos Lleida Lleida

La Llet de Cabres Catalanes treu al mercat un formatge tendre en suport a la ramaderia de cabrum del país

28/05/2020

L'associació Llet de Cabres Catalanes ha desenvolupat un nou formatge tendre en suport a la ramaderia del país per fer front a la crisi de la covid-19. En un comunicat, expliquen que les quatre formatgeries integrants de l'associació - Formatges Montbrú, Mas El Garet, Sant Gil d'Albió i Cal Quitèria (Almacelles) - van decidir absorbir l'excedent de les granges no associades i començar a elaborar formatges de més llarga maduració i també donar una sortida immediata a la llet. D'aquí en va sortir la idea d'elaborar un formatge tendre de tall, amb el nom 'Il·lusió' i pensat per al consum diari, i que es pogués distribuir a través d'una gran superfície.
 
En un temps rècord de tres setmanes, les quatre formatgeries s'han coordinat telemàticament per idear la recepta del formatge, compartir diferents tècniques, elaborar-lo de manera conjunta i, finalment, servir una comanda de fins a sis palets de formatges 'Il·lusió' als supermercats Bonpreu i Esclat.

L'associació explica que arran del tancament de restaurants i l'aturada en sec de l'exportació de productes, moltes formatgeries van haver de reduir la producció "de manera dràstica" i, de retruc, es va frenar la demanda de llet. Malgrat això, com és evident, els cicles naturals dels animals, destaquen, "no poden aturar-se", i moltes granges de cabra es van trobar sense recollida de llet. Això va obligar-los a haver de començar a llençar part o la totalitat de la seva producció. Llet de Cabres Catalanes va néixer amb l'objectiu de defensar i potenciar el sector del cabrum de llet del país, fixant un preu estable de la llet de cabra que fos digne pel ramader i el formatger.