Aliments del Territori i Tu Fires i congressos Lleida Lleida

La plaça de la Llotja, convertida en explotació agrícola per la preestrena d’ ‘Alcarràs’

Dimarts 26 d'abril

25/04/2022


La preestrena de la pel·lícula ‘Alcarràs’ de la directora i guionista Carla Simón i que tindrà lloc a la Llotja de Lleida demà, vindrà acompanyada d’una posta en escena que recordarà les explotacions agrícoles del territori en plena collita. La voluntat de la Diputació i la Paeria de Lleida és que la preestrena del film esdevingui un homenatge a la pagesia i el sector agrícola. A les portes del Teatre de la Llotja s’instal·larà un ‘atrezzo’ format per la catifa verda, de 700 metres quadrats, 380 palots de fruita, quatre tractors i altres elements del sector primari com caixes de fruita i bancs de collir. El material ha estat cedit per cooperatives i pagesos que van col·laborar en el rodatge de la pel·lícula.

A partir de les sis de la tarda, tots els convidats podran gaudir d’una exposició de productes de proximitat mostrats en un aparador format d’elements típics de la nostra pagesia. A més, hi haurà dos ‘photocalls’, un d’11 metres i l’altre de 18 metres, amb la imatge de fons de la pel.licula, per a que els assistents que ho vulguin, puguin fer-se una fotografia per recordar aquest dia.

A l’arribada a la Llotja, els convidats podran veure diferents mostres de productes de proximitat (vins, fruita, mel, formatges, etc). Aquests productes, donats desinteressadament per les Denominacions d’Origen i les Indicacions Geogràfiques Protegides del territori, serviran per mostrar la varietat i gran qualitat dels productes que s’elaboren al territori. Un cop s’acabi la projecció d’ ‘Alcarràs’ i els assistents surtin de la sala de projecció, veuran com aquestes mostres de producte s’hauran convertit en plats elaborats i llestos per degustar, gràcies a la col·laboració de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida i Bo de Shalom, encarregats de convertir-los en un exquisit tast.

 

Des de la Diputació de Lleida, volem agrair als diferents productors de la xarxa Aliments del territori que ho han fet possible: Gremi de Forners de Lleida, Forn les Garrigues, Mel Alemany, Fruites Blanch, Pìfarré 1911, Mas d'en Nogués, Tros de Sort, Cal Quitèria, Formatges Camps, Matallonga, Analec, Vinya Els Vilars, Boldú Viticultors, Vila Corona, Cal Cabo, Vall de Baldomar, Tomàs Cusiné, Mas Blanch i Jové, Castell del Remei, Cèrvoles Celler, Cercavins, Raimat, Mas Ramoneda, Costers del Sió, Elixirs de Ponent i Pineo.