Aliments del Territori i Tu Fires i congressos Lleida Lleida

Talarn es consolida com a "capital del vi del Pirineu" amb una exitosa 12a Fira del Vi

10/06/2024

Aquest darrer cap de setmana, Talarn ha tornat a ser l'epicentre del vi pirinenc amb la celebració de la 12a Fira del Vi, una mostra que ha reunit més de 3.000 persones i ha consolidat la posició del municipi com a capital vitivinícola del Pirineu. La fira, que s'ha desenvolupat durant dos dies, ha tingut la participació de nou cellers del Pirineu i deu restaurants de la comarca. Els visitants hi han pogut degustar una àmplia varietat de vins i tapes elaborades pels restaurants i productors de la zona, participar en tastos guiats i maridatges i gaudir de música en directe. La fira s'ha saldat amb un èxit rotund en participació i vendes, un fet que demostra el gran interès del públic per aquest esdeveniment. A més, les places per a les diferents degustacions guiades es van exhaurir de seguida.

L'alcalde de Talarn, Àlex Garcia, va expressar la seva satisfacció per la bona resposta del públic i va destacar que la fira ha contribuït a consolidar el municipi com a referent en el món del vi del Pirineu. "Aquesta fira és una prova que el Pallars té un gran potencial vitivinícola i que estem treballant per convertir Talarn en la capital del vi del Pirineu", va afirmar Garcia.

Enguany la mostra ha presentat diverses novetats, com ara la representació de la línia de vins del Pirineu de la Denominació d'Origen Empordà, un tast de formatges del Pirineu guiat per l'artesà Aleix Solé i maridats amb vins del celler El Vinyer, i la degustació dels vins guanyadors del concurs anual de la DO Costers del Segre. A més, la música ha tingut un paper important en la fira, amb actuacions a càrrec de la Ludwing Band, els DJ Mica Wagner i D.K.S.A., i el concert ViViVi, que ha combinat música de violí, violoncel i vi.

La Fira del Vi de Talarn és una plataforma ideal per promocionar el vi del Pirineu i donar a conèixer la seva qualitat i singularitat, a més de contribuir a dinamitzar l'economia local.

 

Nom: 12a Fira del Vi del Pirineu

Lloc: Talarn

Data: 8 i 9 de juny de 2024