Aliments del Territori i Tu Fires i congressos Lleida Lleida

Un maridatge de coques de recapte amb vins de la varietat xarel·lo tanca les sessions d'"Aliments del Territori i tu"

19 de març

19/03/2024

 

La darrera presentació de showcooking de la Fira de Sant Josep s’ha dedicat al maridatge entre les coques de recapte i els vins elaborats amb la varietat xarel·lo. Les coques les ha aportat BO de Shalom, projecte de comercialització de productes artesans i de proximitat de la Fundació Ilersis, que treballa per a la integració social i econòmica de persones amb diversos tipus de discapacitat o risc d'exclusió, que beneficia a més de 260 nois i noies, dels quals dues dotzenes treballen en la seva llotja i a les botigues de la marca a Lleida i Mollerussa.

Estan elaborades pel Forn les Garrigues, de la Cooperativa d'Artesa de Lleida, on se'n fan d'una desena de tipus. En aquest cas, a banda del pebrot i albergínia que són la base de totes, les que ha degustat el públic portaven com a ingredient principal  la tonyina, la llonganissa o les anxoves.

Judit Sogas, enòloga, viticultora i propietària del Celler Rubió de Sòls de Foradada, que conrea el xarel·lo, una varietat única a les Terres de Lleida, en unes vinyes ecològiques a la serra del Munt, a la Noguera, ha ofert als assistents els seus blancs Rubiòls i  Sòlsxarel.  

L'enòloga ha presentat el seu programa d'enoturisme per a aquest any, que consta de quatre activitats: 'Enòlegs per un dia: Wine Lab'; 'Ioga i vinya'; una activitat d'enogastronomia, i 'Vinya i estrelles'.

 

 

Nom: BO de Shalom i Celler Rubió de Sòls

Lloc: Fira de Sant Josep de Mollerussa

Data: 19 de març