Aliments del Territori i Tu Fires i congressos Lleida Lleida

Unes 2.500 persones participen en la 4a edició de la Fira TastaVins Juneda

18/06/2024

 

El proppassat dissabte, 15 de juny, va tenir lloc la quarta edició de la Fira TastaVins Juneda, que enguany ha aplegat uns 2.500 visitants. En el decurs de la fira, organitzada per l’Associació TastaVins de Juneda, vint-i-tres cellers (21 d’ells de la DO Costers del Segre) van oferir al públic un total de 130 referències de vins, mentre que una dotzena d’elaboradors del territori (pizzes de Cervera, entrepans de Lleida, xocolata d’Agramunt, Gremi de Forners de Lleida, restaurants de la zona, etc.) van preparar 48 tapes diferents.  

Jaume Reig, president de l’Associació TastaVins, ha explicat que “la fira ha superat la quarta edició amb nota i creiem que ja està totalment consolidada, essent un referent dins del sector”. Reig ha agraït la participació de tothom, tant cellers i elaboradors com públic en general, i ha assegurat que certàmens com la Fira TastaVins són un excel·lent espai de promoció dels vins catalans i de la cultura del vi.

Durant el matí, a l'espai La Farinera, es van celebrar les jornades tècniques L’Art del Vermut, a càrrec dels elaboradors de vermuts prèmium Rafa Blanco, de Dos Déus (el Priorat), i Marc Cuenca, de Marnuthem (Bell-lloc d’Urgell). A la tarda va tenir lloc el Concurs de Tast a cegues per parelles, que va comptar amb la participació de 50 inscrits. Els cellers i els punts de degustació dels diferents establiments participants es van concentrar a la plaça Catalunya on durant la tarda-nit van actuar dos grups de música en directe i un DJ.

La Fira TastaVins Juneda ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de la població, la Diputació de Lleida, el Consell Comarcal de les Garrigues i l’Institut Català de la Vinya i el Vi.

 

 

 

Nom: Fira TastaVins Juneda

Lloc: Juneda

Data: 15 de juny