Aliments del Territori i Tu Fires i congressos Lleida Lleida

Unes sis-centes persones descobreixen els productes del Pallars a la Fira de Sant Joan i Xollada d'Ovelles de Sort

29/06/2024

Una desena de parades, aproximadament la meitat del total, van presentar i oferir els aliments artesans i de proximitat del Pallars als assistents a la Fira de Sant Joan celebrada aquest passat dilluns 24, a Sort (el Pallars Sobirà). La 34a edició de l'esdeveniment va coincidir un any més amb la 33a Xollada d'Ovelles, un acte d'homenatge a aquest ofici tradicional del món ramader, i també amb una trobada de col·leccionistes de plaques de cava. 

“Uns sis-cents visitants van poder tastar i adquirir formatges d'ovella, cabra i vaca, mel, embotits i coques de recapte, entre altres productes del territori, que es van oferir en aquesta fira d'artesania celebrada a l'av. dels Comtes de Pallars de la capital comarcal”, explica la tècnica de Turisme, Cultura, Comunicació i Participació de l'Ajuntament, Iolanda Mas.

Paral·lelament, al Parc del Riuet, vora la Noguera Pallaresa, el públic va poder assistir a la xollada d'ovelles, de les quals encara n'hi ha uns 8.000 caps a les muntanyes del terme municipal. Mitja dotzena de xolladors van demostrar les seves habilitats, uns amb tisora com marca la tradició i uns altres amb màquina elèctrica, per a poder comparar i constatar l'evolució de la tecnologia aplicada. La Banda del Peirot, un grup local que recupera cançons tradicionals de la zona, va amenitzar la demostració.

  

 

Nom: Fira de Sant Joan i Xollada d’Ovelles

Lloc: Sort

Data: 24 de juny