Aliments del Territori i Tu Fires i congressos Lleida Lleida

Vallbonatura aposta per la preservació de la biodiversitat i per reforçar la consciència ambiental

12/06/2024

Els dies 7, 8 i 9 de juny s’ha celebrat la desena edició de Vallbonatura, a Vallbona de les Monges, amb un important èxit de visitants i de participació en la vintena d’activitats que s’han organitzat. La fira és una cita per als amants de la natura i les famílies amb sensibilitat ecoturística amb la vocació de ser el festival de referència de biodiversitat a la comarca de l’Urgell.

Segons els organitzadors, “les previsions s’han complert amb escreix. Hi ha hagut gairebé el doble d’estands que l’any passat, així com el triple d´activitats, tallers i conferències, arribant a un gran ventall de públic divers”. Així, comenten que “Vallbonatura ha atret públic de tota la comarca i també de tota la demarcació que han vingut a escoltar, per exemple, a José Luís Gallego, o a participar en activitats com el taller d’il·lustració científica, el d’astronàutica o l’alliberament de fauna.  En definitiva, jornades i activitats que han complert  amb escreix amb la finalitat de les jornades, que és sensibilitzar a la població en els problemes ambientals”.

La plaça del Monestir de Santa Maria de Vallbona ha estat el punt neuràlgic de la fira, amb una fira-mercat de productes de proximitat el dissabte, però també hi ha hagut activitats repartides durant els tres dies per paratges espectaculars al voltant del poble. En aquesta edició s’ha volgut apostar per fomentar la biodiversitat de l’entorn natural i donar a conèixer la Vall del Mandanell, a peu o amb bici, amb diferents activitats amb guies.

Entre les xerrades més destacades cal citar la conferència del prestigiós fotògraf Andoni Canela, autor de documentals com “El viatge d’Unai” o “Panteras”, i la del periodista i divulgador ambiental José Luís Gallego, que va parlar sobre la importància de preservar la biodiversitat. Katarina Kostik, experta en agricultura regenerativa i biodiversitat, va explicar l'impacte i la importància dels pol·linitzadors en la biodiversitat, mentre que Laura Núñez va analitzar la fotografia de fauna com a eina de conservació. Així mateix, hi va haver un taller starlight a càrrec del Parc Astronòmic de les Muntanyes de Prades i propostes per als més petits sobre biodiversitat com contacontes, tallers, etc.

A l’oficina de turisme es va poder contemplar l'exposició dels Espais Naturals de Ponent, una mostra d’espècies i paisatges singulars, amb zones de secà i humides.

 

 

 

Nom: Vallbonatura

Lloc: Vallbona de les Monges

Data: 7, 8 i 9 de juny