Aliments del Territori i Tu Fires i congressos Lleida Lleida

Xerrada informativa i tast de pomes Golden, Story i Fuji de l’Hort Calvís, de Golmés  

18 de març

18/03/2024

 

El tècnic especialista en fructicultura Manel Montull, de l’Hort de Calvís, ha ofert aquesta tarda una xerrada molt didàctica sobre la poma, al públic que ha assistit al showcooking de l’estand d’”Aliments del Territori i tu”, a la Fira de Sant Josep.

 

Montull ha explicat les propietats nutricionals de la poma –rica en vitamina C, potassi, quercetina i pectina– i els beneficis que genera a la salut. També ha donat diferents consells, com per exemple menjar la poma amb la pell, on hi ha bona part de la pectina i les vitamines.   

 

L’expert de l’Hort de Calvís ha fet un tast de tres varietats de poma: Golden, Story i Fuji i ha demanat al públic que valorés la presentació, el color, la textura i l’equilibri entre àcids i sucres. La poma que ha agradat més ha estat la Fuji. 

 

Hort Calvís de Golmés és una empresa que té més de trenta anys i que produeix pomes i peres de collita pròpia. A més, ofereix un servei de venda de fitosanitaris, adobs, llavors i altres complements del camp, amb un servei tècnic qualificat per donar resposta a qualsevol dubte del pagès.  

 

 

 

Nom: Hort Calvís, de Golmés

Lloc: Fira de Sant Josep de Mollerussa

Data: 18 de març